Bekende Plekken Kenia

Bekende Plekken Kenia

placeholder V ele weten niks af van Kenia en laat staan de vakantie bestemmingen, bekende steden of de toeristen plekken. Vooral de Keniaanse natuurreizen zijn erg populair bij de meeste toeristen. De meeste mensen die een vakantie plannen voor Kenia plannen ook daarom natuurreizen in Kenia, maar natuurlijk zijn er ook andere beroemde steden en plaatsen waar mensen naar toe kunnen gaan. Vandaar dat ik hier zal vertellen wat de meest bekende plekken zijn waar je onder andere leuke vakanties kunt plannen om te genieten van de natuur en plaatsen bezoeken.

Nairobi

Nairobi staan bij de meeste mensen bekend als een moderne en energieke stad. In deze stad zijn er heel veel wilde dieren te zien. Wat veel mensen ook zeker niet verwachten is dat er een fantastisch nachtleven is in Nairobi. En voor degene die toch niet van het nachtleven houden zijn er natuurlijk genoeg bezienswaardigheden. Een van de bekendste is het Karen Blixen Museum. En voor wildlife zijn de bekendste het National Park van Nairobi en ook wel het giraffecentrum. Wat deze stad ook zo populair maakt is, dat je er heel gemakelijk kan komen met bijvoorbeeld de taxi wat uiteraard fijn is voor toeristen om er in en uit te gaan.

Mombassa

Mombassa ook wel de enige internationale haven die Kenia heeft is een belangrijk stadje wat zich begeeft in het Oosten van Kenia aan de Indische Oceaan. Mombassa is vooral belangrijk omdat het ieder jaar vele toeristen aantrekt met de heerlijke stranden die ze daar hebben. Aan de stranden hebben ze natuurlijk fantastische beach resorts maar uiteraard ook hotellen die iets verder weg van de kust liggen voor degene die het niet fijn vinden om dicht bij de oceaan te zitten. Buiten de stranden om zijn er ook andere dingen om te doen zo heb je het wild waters waterpark wat gewoon een waterpark is en ook nog eens budgetvriendelijk. Ook is er een natuur & wild life gebied en dat heet natuurlijk Haller Park waar je een leuke tour krijgt door het park.

Diani beach

Diani beach ligt ongeveer een uur vanaf Mombassa vandaan. Hier zijn er prachtige witte stranden te vinden en adembenemende begroeing. Als je naar Diani Beach gaat, ga je echt om gewoon te genieten van de rustgevende omgeving heerlijk in de zon of onder een parasol. Veel toeristen huren ook een fiets om de omgeving te verkennen. Ook zijn er veel toeristen doe een kamelentocht boeken voor de full toeristen experience tijdens hun verblijf in Diani Beach.

Naivasha

Natuurlijk mogen we Naivasha niet vergeten. Deze beboste vakantiebestemming zit bordevol leuke dingen om te doen. Zo heb je Hell’s Gate National Park waar je diverse diersoorten kunt zien, die je rond het park kunt aantreffen denk hierbij aan nijlpaarden en exotische vogels. En als je wat meer van rustigere plekjes houdt is Lake Oloidien echt iets voor jou! Het meertje heeft genoeg wildlife en kun je zelf het meer verkennen en fotos nemen met flamingo’s of nijlpaarden die daar in het wild rondlopen.

Terug naar boven