Keniaanse Cultuur

Republiek Kenia ligt in het midden van Afrika wat betekent dat ze op de evenaar liggen. Republiek Kenia heeft een oppervlakte van wel 582.000 vierkante kilometer dat maakt hun 14x groter dan Nederland en is ongeveer 6 uurtjes vliegen om vanaf Nederland naar Republiek Kenia te gaan.

De bevolking van Republiek Kenia

Repbubliek Kenia heeft momenteel 48,46 miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid van Kenia is ongeveer 65 mense per vierkante kilometer. Hiervan leeft zo’n driekwart op 10% van heel Kenia, in het zuiden en langs de kust wonen de meeste inwoners (bij elkaar). Tientallen jaren geleden was de bevlkingsgroei van Kenia nog fors aan het groeien en hadden zelfs de grootste groei van heel de wereld. Maar is in de loop van tijd gedaald bijvoorbeeld in het jaar 1994 toen de groei daalde tot 3.4% wat nog steeds heel veel is. Tegenwoordig is de bevolking nog maar aan het groeien met 2% en is de levensverwachting maar een magere 65 jaar voor vrouwen en nog lager voor mannen die op 62 jaar zit. In Republiek Kenia wel 40 verschillende stammen of etnische groepen genoemd. De grootste stam is De Kikuyu. Deze stam vestigd zich in het midden van het land en leven als boeren. Deze boeren horen niet onderschat te worden omdat zij ook wel andere dingen goed kunnen doen namelijk in het handelen. De een na grootste groep is de Luo. Deze stam leeft ook van de landbouw maar ook van de vissen, omdat ze gevestigd zijn aan het victoria-meer.

cultuur kenia

Taal

Republiek Kenia is een land wat meerdere talen heeft. De Britten hebben de invloed van de Engelse taal achterlaten in het jaar 1890 tot en met 1964 en is het zelfs de officiële taal geworden van Republiek Kenia. Ook zijn er 61 andere verschillende talen die door heel het land worden gesproken.

Godsdienst

De Keniaanse bevolking kent vele vormen van geloof waarbij de Protestanten het meest word gevolgd in dit land met wel 45%. Andere groepen die er zijn, zijn rooms-katholiek met 33%, moslim met 10% en de andere 12 procent heeft of een inheemse religie of iets anders wat nog niet naar buiten is gebracht of heel traditioneel is tot een stam.

Onderwijs

Ongeveer 6 miljoen kinderen die in Kenia wonen zitten op school verspreid over zo’n 15 duizend scholen door hele het land heen. In het land zijn er niet zo veel middelbare scholen slechts 2500 waar 650.000 leerlingen op zitten. Het fantastische is dat de basis onderwijs voor elk kind gratis is. Ook bestaat er een leerplicht in het land. De kinderen bezoeken de scholen daarom ook regelmatig, maar alleen een klein deel van deze leerlingen komt in aanmerking op door te studeren op het middelbaar onderwijs.

Werken

Meeste kinden vinden het meestal toch niet zo heel erg dat ze niet kunnen doorleren op het middelbaar onderwijs, omdat Kenia een land is dat veel landbouw kent waar het grootste deel van de mensen ook op een boerderij of platteland werken. De producten die ze vooral verbowuen is suiker, katoen, ananas en tarwe.