Klimaat Kenia

Kenia ligt op de evenaar, vandaar dat het een tropisch klimaat heeft met veel verschilende landschapen. De gemiddelde tempratuur is door het hele jaar heen zo ongeveer 30 graden. In de hoge gebieden is het wel wat koeler, ook is het verschil tussen dag en nacht is redelijk groot. In de maanden november en tussen maart en juni valt er in kenia heel veel regen, deze regen buien zijn meestal kort maar wel heftig. In de kust streeken van kenia is het vaak klam, waardoor de hitte extra drukend aanvoelt. Door dat kenia een tropisch klimaat heeft zijn er eigenlijk maar 2 seizoenen met tussen maart en juni veel regen en de rest van het jaar geen tot een kleine bui per maand. Soms valt er in November of December nog wel eens een harde regenbui naar beneden.

De natuur in Kenia

De mooie en verschilende natuur van kenia, de tropische bomen en de exotische planten aan de randen van het land maar als je veder het land in trekt kom je in het savannelandschap terecht dit is een minder vruchtbaar gebied maar niet minder mooi en adembenemend. Ook in kenia te vinden is het berglandschap waar de bebossing toch weer wat dikker word maar ook staan er veel olijfbomen en bamboegordel. Door dit gevarieerde landschap lopen in kenia ook veel verschilende dieren in kenia om er een paar afrikaanse grootheden te noemen heb je bijvoorbeeld: leeuwen, luipaarden en buffles

klimaat kenia

Temperatuur in Kenia

Het is het hele jaar warm en benouwt in kenia, dit komt door het tropische klimaat van kenia. De enige plek waar het in kenia koeler is, is in de rift vallei. In dit gebied word de gemiddelde graad zelfs in de warmste 2 maanden 2 graden naar beneden gehaald in het rest van het land is het op dat moment een goeie 30 graden. Ter vergelijking, in nederland waar de warmste maanden juni en juli zijn, is het gemideld 22 graden.

Zonuren in Kenia

Per dag is het aantal zonuren erg hoog, ondanks de vele regenbuien. Zelfs in de maanden waar de bewolking de overhand heeft, juli en augustus, is het aantal zonnuren met 7 gemiddeld hoger dan in de zelfde maanden in nederland. In januari en februari is er elke dag 9 uur aan zon om van te genieten.

De seizoenen in Kenia

Omdat Kenia rond de evenaar ligt is er geen zomer of winter indeling maar word het opgedeeld in 4 andere seizoenen. April en mei zijn samen het regenseizoen met vooral zware regenbuien. In juni tot oktober is het koeler weer met af en toe een korte maar harde regenbui. Vanaf november tot ongeveer midden december zou en een periode zijn met kleine regenbuien die vooral snachts vallen ook al vallen deze ook vaak overdag, veder is het de rest van de dag vooral bewlokt met soms wat zon. Na de korte buien is het tot maart droog en heet. De tempratuur schomeling licht in kenia ook erg laag omdat het land rond de evenaar ligt.