Rondreis Kenia

Een rijke dierenwereld ,inheemse stammen ,zandstranden, prachtige landschappen, dat is kenia. Ga op safari of naar een van de mooie parken er is heel veel te doen en te bekijken als je op vakantie gaat naar Kenia een rondreis zal je dus altijd bij blijven.

Wat te doen in Kenia

Oog in oog met de Big Five wie wil dat nou niet, ook kan je kenis maken met 1 van de meest bekende stammen: de Masai stam, ga met hun op safarie door de wildernis. Start de rondreis aan de oostkust in de “de groene stad” beter bekent als de hooftstad van Afrika: Narobi, waar het kleuren festival: de masai-markt zich bevint. Of ga met een dagtrip naar het masai national park en ontdek de “grote migratie”.

Reizen door Kenia

Als je een rondreis maakt in kenia zijn er bepaalde dingen die je gewoon gezien moet hebben, zoals het prachtige landschap en de kleurrijke mensen van dit land. Ook weet je bijna zeker dat je de big 5 te zien krijgt, de grote wilde dieren zijn niet te missen. En door het afwisselende en karakteristieke landschap maak je je rondreis door Kenia onvergetelijk.

klimaat kenia

Parken in Kenia

Een van de vele parken in Kenia waar je een safari kan maken is Nakuru National Park, hie kan je naast enorme neushoorns en andere wilde dieren ook veel exotiche vogles zoals flamingo’s vinden. Deze dieren kan je ook tegenkomen in de rift vallei bij het naivashameer waar ook veel nijlpaarden zijn. Wil je liever te voet of op de fiets door een safari park dan is het Hell’s gate National Park het park waar je moet zijn. Dit park ligt langs de diepste en stijlste kloof van kenia, in deze kloof leeft de grootste gier van het land.

De meren in Kenia

In heel kenia liggen prachtige, indrukwekkende en adembenemende wildparken die u tijdens een rondreis door Kenia haast wel moet bezoeken, bijvoorbeeld het in het noordgelegen kora National Reserve. Ook hier is de big 5 te zien tijdens een safari, ook zebra’s en gazellen zijn hier veel te vinden. Ook aan de andere kant van kenia liggen veel prachtige wild reservaten zoals het Masai Mara. Cheeta’s, leeuwen, antilopen, luipaarden en neushoors lopen hier allemaal vrij rond, de wandel route door Mount Kenya is werklijk fantastich om door heen te lopen en zeker een must als je door Kenia reist. Kom je tijdens het wandelen lang het Baringomeer kijk dan goed of je een krokodil ziet want dit is een van de weinige plekken waar ze zijn en dat wilt U toch niet missen. Ook kunt u tijdens het wandelen langs twee andere meren komen: Lake Victoria en Lake Turkana. deze meren staan er om bekent door dat er hier een groot verschil aan fauna te zien is.

De keniaanse bevolking

Als je door kenia gaat reizen zal je natuurlijk op merken dat de natuur en de dieren heel erg divers zijn en erg mooi om te bezoeken maar ook de bevolking die je tegen komt is erg verschilend zoals de gekleurd gekleden Masai die een grote indruk op je zullen maken tijdens hun stam dans.